Ευρωπαικές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς στη Λακωνία

20.09.2017
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ξεκινά ο εορτασμός των Ευρωπαικών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο εορτασμός που θα ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, έχει καθιερωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προστασία και προβολή της εθνικής και της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για τη διετία 2017-2018 το γενικό θέμα του εορτασμού είναι «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» και θα πλαισιώνεται από ποικίλες εκδηλώσεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Τις ημέρες του εορτασμού (22-24/9) η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης, στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου και στον Αρχαιολογικό Χώρο Κάστρου Γερακίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου:
– Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης: θα υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψάχνοντας τις αρχαίες πόλεις της χερσονήσου του Μαλέα», για τους μαθητές της Δ΄ -Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού
– Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Γερακίου: θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση μαθητών Δημοτικού, από αρχαιολόγους της Εφορείας, με παράλληλη ενημέρωσή τους για την τοπική χλωρίδα, από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.
– Αρχαίο Θέατρο Γυθείου (8:30 μ.μ.): η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δ. Αν. Μάνης θα παρουσιάσει το έργο «Οι κυρίες της αυλής της μικρής μας πόλης»
Οι δράσεις που αφορούν σε σχολικές ομάδες, θα είναι επαναλαμβανόμενες, για τμήματα των 20 μαθητών κάθε φορά.
Απαραίτητη κρίνεται η τηλεφωνική προσυνεννόηση, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (Μουσείο Νεάπολης: κα Ελένη Μπισμπή: 2731025363 και Κάστρο Γερακίου: Γ. Κατσουγκράκη: 2731025363 και 28503).
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου:
– Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Γερακίου (5 -7 μ.μ.):ενημερωτικές δράσεις για το ευρύ κοινό, από αρχαιολόγους της ΕΦΑΛΑΚ
– Πλατεία του νεώτερου οικισμού Γερακίου (8:30 μ.μ.): εκδήλωση με ζωντανή, παραδοσιακή μουσική και χορούς.
– Αρχαίο Θέατρο Γυθείου (8:30 μ.μ.): μουσική εκδήλωση «Συνάντηση πολιτισμών και πόλεων» – Φεστιβάλ Χορωδιών
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου:
– Αρχαίο Θέατρο Γυθείου (8:30 μ.μ.): η ομάδα θεατρικής έκφρασης – παιδαγωγικής θεάτρου του Δ. Αν. Μάνης θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο «Ο μύθος της Περσεφόνης και η πόλη της Ελευσίνας».
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις για μεν το Αρχαίο Θέατρο Γυθείου υλοποιούνται με τη συνεργασία του ΝΠΠΠ του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για δε τον Αρχαιολογικό Χώρο Κάστρου Γερακίου με τη συνεργασία του Δήμου Ευρώτα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Γερακίου και την υποστήριξη του ΑΣΕΕ Αμυκλών «Λακωνία».

Το Lnews.eu δεν υιοθετεί τις απόψεις των συντακτών του Blog καθώς επίσης τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα Blogs/websites και αναδημοσιεύονται στον παρόντα Ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.